Zaviča​jni mu​zej

Stjepan Gruber Županja

NASLOVNA STRANICA

Pozivnica na izložbu "Zaljubi se u Muzej"

Zaljubi se u Muzej – virtualna + izložba u parku Muzeja. Pozivamo Vas na fotografsku izložbu „Zaljubi se u Muzej" koja će biti postavljena na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2020.

godine u parku muzeja u Županji. Izložbom će se predstaviti mladenci s vjenčanja koji su odabrali županjski muzej te staru kuću Nemec kao kulisu za fotografiranje svog važnog dana, a koji su se odazvali pozivu muzeja i poslali svoje fotografije.

Budući da su se novonastalim okolnostima vezanim uz virus COVID-19 morali prilagoditi i muzeji, izložba će imati svoju virtualnu varijantu, ponešto drugačiju i atraktivniju. Naime, u suradnji djelatnika muzeja iz Županje i firme Bracha iz Osijeka, izložba je zamišljena kao „kviz" s kratkim pitanjima na koje će korisnik odgovarati jednostavnim izborom i tako otključavati dijelove izložbe. Nakon otključanog dijela izložbe, posjetitelj će napredovati u svom rangu, sve dok ne otvori cijelu galeriju fotografija mladenaca. Na kraju kviza, odnosno izložbe, korisnici će steći status „istinskog zaljubljenika u muzej". S obzirom na to da izložba nosi naziv „Zaljubi se u Muzej", ovim interaktivnim pristupom cilj je da se svaki korisnik kroz igru i sam zaljubi u muzej.💟